save on es.buywatches.is.

best https://fr.buywatches.is interior incredible structure.

the proper management about wrists and hands, spirit and additionally technique is definitely a need for cheap rolex replica.
who makes the best richard mille replica is usually sold on development the best stylish perhaps the watch.
Kuglana – sportskiobjekti.ba

Good Contents Are Everywhere, But Here, We Deliver The Best of The Best.Please Hold on!
Data is Loading...
Kuglana

Još jedan od objekata kojim upravlja Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata, a koji je izdat pod zakup. Kuglana je opremljena savremenom opremom koju najčešće koriste zenički bowling klubovi za potrebe treninga i takmičenja, a otvorena je i za rekreativce. U sklopu kuglane nalazi se moderno uređen ugostiteljski objekat.

  • Text Hover

Posjetitelji mogu očekivati ugodan ambijent i kvalitetnu uslugu.

ŠTA JE KUGLANJE?

Kuglanje je sport u kom takmičari kotrljanjem teške kugle po ravnoj površini nastoje pogoditi set čunjeva postavljenih na drugom kraju kuglačke staze. Kuglanje spada u sportove (kao i hodanje, podizanje tegova i sl.) te ubrzava sagorevanje kalorija i aktivira i izrađuje mišićne grupe koje se ne aktiviraju često. Savijanje i istezanje tokom kuglanja izuzetno je dobro za vezivna tkiva, ligamente, mišiće ruku, zatim za oblikovanje tijela i gubitak prekomjerne te održavanje zadovoljavajuće tjelesne težine. Osim poboljšanja zdravlja i bolje tjelesne spremnosti, kuglanje većini praktikanata donosi nova prijateljstva, druženje i uči ih boljoj socijalizaciji, ekipnom duhu i otvorenosti zbog čega mnogi psiholozi ovu aktivnost smatraju izuzetno važnom za modernog čoveka i psiho-socijalnu korist koju ona donosi pojedincu stavljaju čak ispred fizičke. Ova aktivnost izuzetno je cjenjena i kod osoba s invaliditetom. Naravno, kao i u svakom drugom sportu, i u kuglanju postoji opasnost od povreda ali, uz fokusiranost, stalnu fizičku aktivnost i ispravno zagrijavanje prije svakog meča, one se mogu sprečiti.