Good Contents Are Everywhere, But Here, We Deliver The Best of The Best.Please Hold on!
Data is Loading...
SRK "Kamberovića Polje"

Jedan od simbola grada i omiljeno mjesto Zeničana je Kamberovića Polje, oaza zelenila u urbanoj sredini. Tu se nalaze brojni sportski tereni od atletskog stadiona, teniskih terena, kao i terena za odbojku, košarku, nogomet, futsal, a tu su i biciklističke staze i staze za šetnju.


 

  • Text Hover

Zenica je 2006. godine dobila još jedan vrijedan sportski objekat. U kratkom roku izgrađen je moderni atletski stadion za potrebe održavanja Balkanskih atletskih igara.Iste godine Zenica je organizirala Balkansko prvenstvo u atletici.

 

2007. godine Zenica je bila domaćin Evropskog B Kupa u atletici gdje su Zeničani imali priliku gledati nastupe vrhunskih evropskih atletičara. Atletski stadion pruža mogućnosti treninga i održavanja takmičenja evropskog nivoa.

 

Svoje prve atletske korake napravio je na ovom stadionu i Amel Tuka, osvajač broznane medalje na Svjetskom prvenstvu u Pekingu. Atletski stadion koriste i mnogi zenički rekreativci jer pruža izvanredne uslove za sticanje dobre tjelesne kondicije.

 

Teniski tereni smješteni na Kamberovića polju upotpunjuju grad Zenicu kao najveći sportski centar u BiH. Kamberovića park je svojevremeno bio mjesto velikih skupova i manifestacija na kojima se okupljalo i do 100 hiljada sudionika.

U blizini Sportsko-rekeacionog centra Kamberovića Polje nalazi se hotel, Gradska arena “Husejin Smajlović” i trgovački centar sa pratećim sadržajima.