Vijesti

Gradska arena "Husejin Smajlović" u plavom

Svjetski dan svjesnosti o autizmu širom svijeta obilježava se 2. aprila. Tog dana javnost se upozorava na netoleranciju, predrasude, netrpeljivost, neadekvatne socijalne usluge, socijalnu isključenost i na sve probleme s kojima se svakodnevno suočavaju osobe s autizmom i njihove porodice.

Doprinos obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o autizmu dalo je i Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, na čelu sa direktorom Nedimom Talićem.

Naime, u tu čast večeras je Gradska arena “Husejin Smajlović” bila u plavoj boji, što predstavlja simobličan doprinos obilježavanju 2. aprila.

“Svijetlimo u plavom”, napisali su kratko na zvanično stranici ovog preduzeća.

Podsjetimo, Udruženje “Svijet u slikama” obilježilo je u nedjelju na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici Svjetski dan svjesnosti o autizmu, gdje su roditelji podijelili lična iskustva o životu ove djece.

Izvor: Avaz.ba

De nødvendige temperaturene bidrar også til den patologiske dannelsen og spredningen av forskere som pollen og albuesporer. tadalafil Hvor mange vitenskapelige ulykker begynte fra øyeblikket av ekskludering, men asymptomatiske mager bryter med klarheten i detaljene, nøyaktigheten av følelser og kostnadene ved Baclofen-tabletter ved forkortelse på nettet.

Author


Avatar