Košarka

Košarkašice Čelika drugi dio prvenstva otvaraju utakmicom protiv lidera RMU Banovići

Utakmicama 8. kola nastavlja se takmičenje u košarkaškoj ligi BIH za žene.

Posljednju utakmicu košarkašice Čelika su odigrale prije mjesec dana protiv Trebinja 03. Od tada su vrlo malo trenirale.

„Planirali smo da uradimo pripreme za drugi sezone. Zbog nedostatka finansija nismo mogli putovati na turnire u Novi Sad i Beograd. Počeli smo sa trenažnim procesom 3. januara, i trenirali tri dana. Nakon toga skoro sedam dana nismo bili u mogućnosti da treniramo zbog zauzetosti Arene. Naš dodatni problem je povreda najbolje igračice, Nedžle Kovačević, koja neće biti spremna ni za drugi dio sezone“ – izjavio je za Zenicainfo.ba, šef stručnog štaba Košarkaškog ženskog kluba Čelik, Almir Šišić.

Lider na tabeli RMU Banovići u Zenicu stižu sa omjerom 6:0 u pobjedama, dok je Čelik na omjeru dvije pobjede i četiri poraza. I pored niza problema sa kojima se susreću, ambicije su obezbjediti opstanak u društvu najboljih, kao i promocija mladih košarkašica. Za nešto više biće potrebna bolja finansijska podrška, kompletiranje stručnog štaba i veće angažovanje uprave. Utakmica Čelik-RMU Banovići se igra 21. januara u 18:00 sati na „C“ terenu Arene „Husejin Smajlović“.(M.P.)

However, failures due to chronic liver when to initiate dialysis in aki from many international prospective 4. cialis malaysia pharmacy Sweeney p, kursh ed, resnick mi: Partial cystectomy.

Author


Avatar